Založ si blog

Hľadá sa slovenský doktor House

Čoskoro budeme v metropole Zemplína liečení v nezvyčajnom centre, ktoré bude súčasťou michalovskej nemocnice. Peniažky na túto stavbičku išli z rozpočtu mnohých dobrých duší, za čo im pekne ďakujeme.

k clanku 

 

Michalovce sa prebúdzajú nielen stavebne, ale aj investične. Po tom, ako sme si v meste mohli do sýtosti vychutnať krásu nedokončených stavieb, vychutnali sme si aj ich búranie. Z našich a štátnych peňazí sme tak mali kabaretné predstavenie už od roku 1997. Keďže v zlatých deväťdesiatych ešte nebolo v móde zlúčiť sa do únie, a tak získavať financie, inžinierom v oblekoch od Armaniho došlo, že pavilón sa nedokončí a ostane stáť v centre mesta ako Pročko pred Markízou.

Časy sa zmenili a ľudia tiež. Sú srdečnejší a otvorenejší. Chcú nastoliť priamy plán od začiatku do konca bez toho, aby hrozil kolaps. Takže po niekoľkých nudných schôdzach a „papierovačkách“ firma Svet Zdravia zavelila – Zbúrať nedokončené, investovať na nové.

Hneď ako som si prezrel simulácie novej budovy, bol som nadšený. V niekoľkoposchodovej budove sa bude nachádzať široké spektrum oddelení. Okrem gynekológie, rádiológie či iných „ógií“ sa otvára priestor pre nových diagnostikov a určite nebude núdza o pracovné miesta. Architektúra budovy, teda okrem strechy, pripomína známu Princeton plainsboro zo známeho seriálu Dr. House. Keďže arogantnosť niektorých lekárov v tomto kraji poznám, nebude určite núdza ani o krívajúcich, sarkastických doktorov, ktorí budú s radosťou určovať diagnózy svojich pacientov.

Zdá sa teda, že čerství lekári to budú mať v Michalovciach ustlané ako v bavlnke (iba že by nie). Ak teda nedôjdu prostriedky na dostavanie novej budovy, je možné, že v budúcnosti budeme môcť liečiť viac ako len jedného utečenca prichádzajúceho z ukrajinských hraníc.

Čo ma naučil francúzsky vidiek (nielen) o obliekaní

21.09.2017

Prvé dni v malej dedinke vo Francúzsku neprebiehali z hľadiska počasia podľa predstáv. Bolo chladnejšie, ako som očakávala. Dlhšie rifle, ktoré som nosila, si pýtali oprať, a tak som po niekoľkých dňoch vytiahla tepláky.

Prečo využívať na výletoch mestskú hromadnú dopravu

30.08.2017

Keď sa veziem s domácimi v autobuse, cítim sa ako jedna z nich. Zároveň mám však zvláštny nadhľad. Vidím viac ako oni. Všímam si, kde autobus zastane. Kto nastupuje. Ako sa ľudia v autobuse správajú. Čo je iné, ako u nás.

Po prečítaní zrecyklujte

24.04.2017

Šetrím papier. Vždy, keď si idem na počítači vytlačiť viacstranový dokument, dávam to obojstranne. Horšie je, že niekedy všetko nevyjde ako má, a namiesto toho, aby som papier ušetrila, zničím dva. Na pokazené papiere mám liek, môžete si z nich spraviť loďky. Ale opovážte ich pustiť dole riekou, už teraz je riadne špinavá… Mať výčitky kvôli spotrebe [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 61270x
Priemerná čítanosť článkov: 2553x

Kategórie